Jordskokk med chevrekrem og hasselnøtter
INGREDIENSER
Chevrekrem
100 g Chevre naturell Haukeli
1 dl creme fraiche
½ sitron, saften
salt og pepper
Jordskokk
6 jordskokker
2 dl solsikkeolje
Grønnkål
1 pakke grønnkål
olivenolje
salt
Ristede hasselnøtter
100 g hasselnøtter
100 g honning
1 ss smør
fløte
SLIK GJØR DU
Kjør ingrediensene til chevrekrem i en foodprocessor til den er glatt og smak til med salt og pepper.
Kutt 6 jordskokker i to og bak i stekeovn på 180 grader i ca 30 min til de er møre.
Rist hasselnøttene på 160 grader i ovene i ca 12 min. Ha 1/3 av nøttene i en kjele med honning og smør, og glasér.
Ha de siste 2/3 nøttene i en multihakker. Kjør til fettet kommer ut og du får en paste. Ha i fløte til ønsket konsistens. Mariner grønnkål med olivenolje og salt og tørk i ovnen på 160 grader til de er sprø.
Anrett med deilig chevrekrem og nøttepaste, bakte jordskokk båter, grønnkål og glaserte hasselnøtter.
(Oppskriften er utviklet av MasterChef deltager Truls Torp Karlsen og gjengitt med tillatelse fra MasterChef Norge ved Discovery Networks Norway 2020)